دوره بیست و شش

وبلاگ فارغ التحصیلان دوره ی بیست و شش دبیرستان مفید یک

دوره بیست و شش

وبلاگ فارغ التحصیلان دوره ی بیست و شش دبیرستان مفید یک

صد و هشتاد و هفتمین جلسه هفتگی

باسمه تعالی

۱۸۷ مین جلسه هفتگی دوره ان شا الله چهار شنبه این هفته برگزار می گردد.

منزل مهدی انصاری؛

به آدرس: اشرفی اصفهانی - بالاتر از پل همت - کوچه گلستان (شرقی) - ساختمان ۱۸ - زنگ ۱۱ - آسانسور ۷ (!!)

سخنران: حجت الاسلام مرتضوی؛ مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی شریف و استاد مرکز معارف این دانشگاه.

آغاز جلسه به یاری خداوند ساعت ۱۸ خواهد بود. ( دوستان همگی در جریان هستند که عدد هجده با اعداد دیگر از لحاظ نمادهای عددی علم ریاضی متفاوت است و منظور از ساعت ۱۸؛ ساعت دیگری نیست!) ان شا الله دوستان به موقع در جلسه حاضر باشند تا برنامه ریزی! و هماهنگی های انجام شده به هم نخورد. 

و البته؛

ومنه التوفیق و علیه التکلان.

التماس دعا.

یا علی مدد.

گزارش جلسه هفتگی قبلی

یا حق

 

جلسه هفتگی شماره ۱۸۶        تاریخ ۱۴/۱/۸۷                     ( ۱ -  ۸۷ )

قرائت حزب ۶ قرآن ( آیات ۹۲ تا ۱۰۵ سوره بقره)

منزل: محسن رئیسی

سخنران: جناب آقای کریم زادگان

موضوع: معرفی کتاب هفت عادت مردمان موثر

تعداد حاضران حدود ۴۰ نفر

--------------------------------------------------

موضوع سخنرانی بنده درباره معرفی کتابی است با نام " هفت عادت مردمان موثر " اثر استفان کاوی. از این کتاب دو ترجمه های را در  ایران می‌شناسم . خانم گیتی خوشدل و آقای محمدرضا آل یاسین هستند که با ضخامتهای متفاوت و انتشارات مختلف در بازار موجودند. حتی کتابهای مختلفی با این سبک و سیاق و از روی آن نوشته شده اند. مثلاً کتاب " هفت عادت نوجوانان موثر " که نوشته­ی شون کاوی ( یکی از 9 فرزند استفان کاوی) است و کتابی است غیرفلسفی و پرمثال با مطالبی نسبتاً گسسته. همچنین کتاب " هفت عادت خوب خانواده " که همسر و اعضای  خانواده‌اش ان را نوشته­است

با این توصیفات و  با توجه به اینکه " بیهوده سخن نبود به این درازی "، پس این کتاب احتمالاً حرفی برای گفتن داشته است که این طور مخاطب جذب کرده است.حتی این کتاب در غرب هم بازار خوبی دارد که این عجیب است. زیرا این کتاب در فضایی نوشته شده است که به فضای ما شرقی ها نزدیک تر است و با ما بهتر ارتباط برقرار می کند.

حالا وارد کتاب می شویم و عادت اول آن را کمی توضیح می دهیم. عادت اول: عامل باشید. البته لغت عامل در این کتاب active نیست و نویسنده از کلمه pro-active استفاده کرده است و آن را در مقابل لغت منفعل و واکنشی و شرطی قرار داده است. یعنی منفعل نباشید.

آیا ما همیشه قربانی محیط و شرایطی هستیم که در آن قرار داریم، یا می توانیم مستقل از هر شرایط و امکاناتی که در آنیم، اصول خود را داشته باشیم؟ یک نفر از اطراف اثر کامل می گیرد و یک نفر تماماً از درون می جوشد..

اگر به کشورمان ایران توجه کنیم، می بینیم که بحران هایی در تاریخ ما وجود دارد که هنوز بعضی قائل به این هستند که ایران هنوز در مقابل اثرات آنها قد راست نکرده است. مثلاً حمله­ی مغولها، حمله­ی افاغنه، حمله­ی اعراب و .... اما ایران با وجود همه­ی این حملات و غارت ها هنوز هم همان هویت اصیل خود را حفظ کرده است. در صورتی که اگر به مصر نظر کنیم خواهیم دید که این کشور هم با وجود تمدن غنی و مستقل در مقابل ورود اسلام و حمله­ی اعراب حتی زبان خود را از دست داد و به یک کشور کاملاً عربی تبدیل شد و الآن در جرگه کشورهای عرب شناخته می شود. ایرانی ها حتی در اثر حمله­ی اعراب هم مسلمان نشدند و تا گرفتن حکومت به دست خود، اسلام نیاوردند. و این به علت آن هویت درونی غنی در ایران بود. اوج تاثیر این هویت را در اسلام آوردن مغولها می بینیم که حتی پس از اینکه مغولان حکومت را در ایران بدست گرفتند، با تلاش امثال خواجه نصیرالدین طوسی که در حکومت وارد شده بود به اسلام گرویدند. آیا در ایران شرایط محیطی اثر بیشتری داشته یا آن فرهنگ موجود قبلی؟

نویسنده داستانی را از ویکتور فرانکل روانکاو اتریشی نقل می کند و می آورد: فرانکل به علت یهودی بودن، زندانی اردوگاههای مرگ نازی شد. خانواده­ی او همگی در کوره های آدم سوزی جان دادند. خودش نیز شکنجه های زیادی را تحمل کرد. روزی برهنه و تنها در اتاقی کوچک از نکته­ای آگاه شد که بعدها آن را " آخرین آزادی های انسان " خواند. آن آزادی که شکنجه گران نازی نمی توانستند از او بربایند. آنها می توانستند هرچه می خواهند با جسم او بکنند. اما هویت اصلی او همچنان دست نخورده باقی می ماند. زیرا او بود که می توانست تصمیم بگیرد همه اینها چگونه بر او اثر کند. فرانکل دریافت میان آنچه برای او رخ می داد ( محرک ها ) و واکنش او نسبت به آنها، آزادی یا قدرت انتخاب وجود دارد.

این که هر عملی را عکس العملی است هم اندازه و هم راستا و خلاف جهت آن مربوط می شود به اجسام و طبیعت. ما آدمیم و می توانیم مستقل از هر ورودی ای یک خروجی متفاوت داشته باشیم. مثلاً اگر کسی سیلی در گوش ما زد، اگر برگردیم و در گوش او بزنیم و منتظر فعل بعدی او باشیم در واقع ابتکار عمل را به دست او داده ایم. در صورتی که می توانستیم با عکس العمل مناسب، سوار بر شرایط شویم.

البته می توانیم به جای لغت عامل از کلمه کنشگر استفاده کنیم. در واقع آن را در مقابل لغت واکنشی قرار می دهیم.  یعنی رفتار شرطی نداشتن نسبت به رفتاری که با ما می شود.

به همین ترتیب عادات در این کتاب آمده است. تا جایی که در انتها عادت هفتم را با عنوان " اره را تیز کنید " داریم که در سال پیش دانشگاهی زیاد به گوشتان خورده است.

 

 

 

 

و منه التوفیق و علیه التکلان

20/1/87

قم ، جمکران

سلام

برنامه زیارت قم -جمکران فارغ التحصیلی مفید:

برنامه حرکت: 5 شنبه 87/1/22 ساعت 20:30

برگشت : جمعه ساعت 8 صبح

هزینه ثبت نام 3000 تومان

ثبت نام : آقای مجید حاجی حسینعلی 09124242084

عید دیدنی در جلسه هفتگی...

ساقیا آمدن عید مبارک بادت

                                           وان مواعید که کردی نرود از یادت...

سلام

سال نو مبارک. امیدوارم که تا اینجا به همتون خوش گذشته باشه و دلتون واسه رفیق رفقای قدیمی تنگ شده باشه تا بیاید و چهارشنبه ی همین هفته تو جلسه هفتگی شرکت کنید.

 

جلسه هفتگی :

چهارشنبه ۱۴ فروردین یکهزار و سیصد و هشتاد و هفت

منزل: آقای رییسی

سخنران: جناب آقای کریم زادگان

آدرس: شهرک غرب ٫ خ ایران زمین ٫ خیابان گلستان ٫کوچه ۹ ٫ بلوک ۵۵ ٫طبقه ی ۴ غربی...

شروع ساعت ۶.

در ضمن برای جمعه هم برنامه ی تفریحی می خوایم ترتیب بدیم که تو جلسه هفتگی تصمیمش رو با هم می گیریم.

پس به امید دیدار....